Kære Inger Støjberg

Kære Inger Støjberg

22. december 2015

Kort før jul sendte DFS’ formand, Per Paludan Hansen, en julehilsen til udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg. Den indeholdt et nytårsforsæt på DFS’ vegne og to juleønsker.

Inger Støjberg 160

I brevet skrev Per Paludan Hansen blandt andet:
”Du er stærkt optaget af, hvor mange flygtninge der søger asyl i Danmark. Vi er mere optagede af, hvordan vi tager godt imod de flygtninge, der søger ly i vores land, og hvordan vi kan skabe en god integration. Det håber vi også, at du er.”

Nytårsforsæt
Han kvitterede for, at regeringen inviterede DFS til flere møder under overskriften ”bedre integration” og beskrev med eksempler, hvordan folkeoplysningen kan noget særligt for flygtninge, fordi vi er ”…danskernes særlige kombination af dagligstue, forsamlingshus og klasseværelse.”
Per Paludan Hansens nytårsforsæt var, at folkeoplysningen vil gøre en endnu bedre indsats i 2016 for flygtninge, med flygtninge og om flygtningesituationen.

Danskundervisning
Til slut præsenterede DFS-formanden ministeren for to juleønsker:

  • ”At danskundervisning prioriteres højt i kombination med job, praktik og faglig undervisning. Folkeoplysningen kan indgå meget fleksibelt i kombinerede forløb målrettet arbejdsmarkedet. Det er i undervisningen, at man lærer dansk. Det er på jobbet, at man øver det og bliver god til det.”
  • ”At integrationsindsatsen får den rette prioritering – også økonomisk. I de øvrige nordiske lande investerer staten millionbeløb i folkeoplysningens integrationsindsats. Det er forudsætningen for at udnytte folkeoplysningens blanding af frivilligt engagement og professionelle kvalificerede ledere og undervisere. Derfor håber vi ikke, at I vil overlade denne opgave alene til indsamlinger og frivillig indsats.”