Nye vinkler på folkeoplysning

Nye vinkler på folkeoplysning

17. marts 2015

Protestsang, provokation og personalisme. Bæredygtig., visionær og debatskabende. Folkeoplysningen bliver behandlet fra flere forskellige vinkler på Øko-nets årsmøde.

Peter Ingemann 160
Peter Ingemann, musiker og revisor, placerer protestsange i folkeoplysningen.

”Et engageret, værdigt og bæredygtigt menneskeliv” er titlen på Øko-nets årsmøde, som handler om oplysning, demokrati og civilsamfundets rolle i omstillingen til et samfund i balance.Over to dage, 10.-11. april, lægger forskellige oplægsholdere op til debat, ikke kun om økologi og bæredygtighed, men også om folkeoplysningens mål og metoder. Konferencen henvender stil alle med interesse i folkeoplysning, demokrati, civilsamfund og bæredygtig udvikling.

Finansiering
Hvordan sikrer vi en effektiv og finansieret folkelig oplysning om bæredygtig udvikling, der inddrager civilsamfundet.? Er det realistisk, at staten støtter folkelige, grønne projekter økonomisk? Det giver Kim Hyttel sit bud på. Han er højskolelærer og spidskandidat for Alternativet.

Kunst og folkeoplysning
Billedhuggeren Jens Galschiøt fortæller om kunsten og ”alarmismen” i oplysningen for bæredygtighed, blandt andet hans næste projekt ”Unbearable, en isbjørn spiddes i Paris, en kunstistallation om de globale klimaforandringer.
”Når musikken er en replik i samfundet.” Det er titlen på musikeren Peter Ingemanns oplæg om protestsange i folkeoplysningen.

Visioner
Jonas Norgaard Mortensen introducerer et nyt begreb, personalismen. Det er en filosofisk og politisk tænkning, der forsøger at indkredse, hvad et menneske er og deraf tage de sociale og samfundsmæssige konsekvenser. Med afsæt i personalismen taler han om ”Det fælles bedste – via foreningsliv, frivillighed og folkeoplysning.
Redaktør Troels Mylenberg beretter om sit arbejde med at udvikle visioner for folkeoplysningen i tænketanken Kredsen, og Torben Dreier fra FO-Aarhus får det ned på jorden med konkrete fortællinger om debatskabende folkeoplysning.

 

Sted: AOF Center Fyn, Svendborg

Tid: Fredag den 10. april kl. 17.00 til lørdag den 11. april kl. 22.30.

Pris: 200 kr., inkl. forplejning, for medlemmer af Øko-net; 350 kr. for ikke-medlemmer.

Tilmeldingsfrist: 8.4.15

DFS linkMere om konferencen, herunder detaljeret program og tilmelding