Sønderborg blev Årets AmatørKulturKommune

Sønderborg blev Årets AmatørKulturKommune

27. august 2015

Ved et festligt awardshow på Kulturmødet på Mors blev Sønderborg Kommune fredag eftermiddag kåret som Årets AmatørKulturKommune 2015 efter et tæt opløb med Guldborgsund og Varde kommuner.

Amatørkulturkommune 2015 440
Fra overrækkelsen: Villy Dall, formand for AKKS, Jøhn Bøgelund Frederiksen, kulturchef i Sønderborg, Pia Bredow, formand for DATS og Stephan Kleinschmidt, formand for Kulturel og Regional Udvikling i Sønderborg.(Foto: Michael Amtoft)

Juryen bestod af Birgit Overgaard fra AKKS (Amatørernes Kunst & Kultur Samråd) og René Foshammer fra DATS (Landsforeningen for dramatisk virksomhed).  Det er de to organisationer, som står bag prisen.

Kulturkompasset
Jurymedlemmerne lagde især vægt på, at Sønderborg Kommune ikke bare arbejder for, men også med amatørkulturen. Med mere end 20 amatørkor, 8 amatørorkestre og en lang række amatørteatre og foreninger for amatørkunstnere fordelt i hele kommunen, lever og stortrives amatørkulturen i alle egne af kommunen.
Juryen gav også udtryk for, at de var imponerede over Juryen, der består, var også imponeret af Sønderborg Kommunes kulturpolitik, Kulturkompasset, der giver kommunen helt faste målsætninger for fremtiden.

Aktive borgere
 sin takketale sagde formanden for Sønderborgs udvalgt for kulturel- og regional udvikling i, Stephan Kleinschmidt:
”For mig slår det fast, at vi ER en kulturby. Det er vi først og fremmest igennem alle vores aktive borgere, som er dybt engagerede i de fællesskaber, hvor de samles om kultur. Det er amatørteater, det er en masse billedkunst, det er subkulturen og det er ikke mindst en masse kor og orkestre. Ja, en hel masse foreninger og grupperinger, som er sammen om at skabe oplevelser. De beriger vores område og skaber mangfoldighed.

Engagement og sammenhængskraft
Alle tre nominerede kommuner skaber stor værdi for borgerne med et rigt amatørkulturliv, og de har i fokus at skabe god synergi mellem by, land og kultur og udviklingen af unge gennem kulturen. De forstår, at amatørkulturen er med til at skabe både stærk lokal sammenhængskraft, nyt samarbejde på tværs og frivilligt engagement, udtaler Susan Fazakerley, sekretariatsleder i AKKS.

Relaterede nyheder