Vi skal uddanne os til bæredygtig omstilling

7. januar 2015

Et nyt globalt aktionsprogram for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling er temaet for en landskonference. Her vil det nye Global Action Programme on Education for Sustainable Development bliver præsenteret.

Charles Hopkins 200
Charles Hopkins er professor, York University, Canada, og medlem af UNESCO high-level panel for Education for Sustainable Development. Han gør status over FN-tiåret og fortæller om Global Action Programme (GAP) on Education for Sustainable Development.

Konferencen markerer afslutningen af FN-tiåret (2005-2014) for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling (UBU). I den forbindelse præsenteres Global Action Programme (GAP) on Education for Sustainable Development (ESD).

 

Målgruppe
Konferencen henvender sig til alle med interesse i uddannelse og bæredygtig udvikling  og specielt til beslutningstagere og undervisere inden for uddannelsesverdenen samt til studerende, konsulenter, forskere, græsrødder, organisationer, myndigheder og ansatte i virksomheder.

 

Program
Blandt punkterne på programmet er:

  • Status for tiåret med oplæg af Jens Dalsgaard, generalsekretær for den danske UNESCO nationalkommission, Jeppe Læssøe, professor MSO, Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) – Forskningsprogrammet Læring for Omsorg, Bæredygtighed og Sundhed (LOBS), Aarhus Universitet formand for RCE Danmark (Regional Centre of Expertice on Education for Sustainable Development, Denmark) og Ulrik Jørgensen, professor, centerleder af DIST – Center for Design, Innovation og Bæredygtig Omstilling, Aalborg Universitet, København.
  • Folkeoplysning og bæredygtig udvikling med oplæg af kulturminister Marianne Jelved
  • Grøn dannelse og livsoplysning med oplæg af Else Mathiassen, højskoleforstander, Vestjyllands Højskole
  • Efter FN-tiåret – en international vinkel med oplæg af Charles Hopkins, professor, York University, Canada, medlem af UNESCO high-level panel for Education for Sustainable Development

Efter konferencen er der fest for Education for Sustainable Development – Go Sustainable – Go GAP i Dome of Visions ved Den Sorte Diamant.

DFS linkDetaljeret program for konferencen og festen

 

Tid: Fredag d. 23. januar 2015 kl. 10.00-17.30

Sted: Fællessalen på Christiansborg (Folketinget) i København – kl. 10.00-17.30

Tilmeldingsfrist: mandag d. 19. januar 2015

Tilmelding:  tlf. 62 24 43 24 / e-mail: eco-net@eco-net.dk

Pris: Kun konferencen: 150 kr. / Kun fest: 75 kr. / Hele dagen: 200 kr.