Årets AmatørKulturKommune 2016 skal kåres

Årets AmatørKulturKommune 2016 skal kåres

20. april 2016

Der skal positivt fokus på de kommuner, der skaber de bedste vilkår for amatørkulturen. Derfor uddeler DATS og AKKS for tredje gang prisen Årets AmatørKulturKommune. Både enkeltpersoner og foreninger kan indstille en kommune.

Amatørkulturkommune 2015 440
Fra overrækkelsen af prisen i 2015

Prisen for Årets AmatørKulturKommune gives til den kommune, der via en ekstraordinær indsats arbejder for at forbedre og forny amatørkulturens udfoldelsesmuligheder og levevilkår lokalt. Det er DATS – landsforeningen for dramatisk virksomhed og AKKS – Amatørernes Kunst & Kultur Samråd, som står bag prisen. I 2014 gik den til Frederiksberg og i 2015 til Sønderborg.

Fællesskab og identitet
”Med 130.000 foreningsorganiserede amatører spiller amatørkulturen en væsentlig faktor i forhold til at skabe fællesskab, kultur og identitet lokalt. For at det kan lade sig gøre, er samarbejdet med den lokale kommune essentielt, og det vil vi gerne sætte fokus på,” forklarer Susan Fazakerley, der er sekretariatsleder ved AKKS, om projektet.
Både enkeltpersoner og foreninger kan indstille en kommune til og med d. 23. maj 2016. I maj udvælges tre kommuner af en kompetent jury, og den endelige vinder bliver afsløret i forbindelse med Kulturmødet Mors i august.