Er regeringens uddannelsesambitioner symbolpolitik?

Er regeringens uddannelsesambitioner symbolpolitik?

16. november 2016

Kvaliteten af de danske uddannelser skal være høj, og den forberedende sektor skal være bedre. Det er ifølge Ellen Trane Nørby regeringens ambition, men når regeringen samtidig planlægger store besparelser, virker det mest af alt som ren symbolpolitik. Det mener formanden for Frie Fagskoler.

Toni Hessner 440
"Lad os holde liv i regeringens uddannelsespolitiske ambitioner. Lad os starte ved finanslov 2017," skriver Toni Hessner.

Hvad nytter ambitionen, hvis regeringen ikke er villig til at investere ressourcer i at udvikle et sammenhængende uddannelsessystem i topklasse fuld af nye spirende uddannelsesinitiativer i både den formelle og ikke formelle sektor?
Hvad nytter et ekspertudvalg, hvis regeringen samtidig er i færd med at tage livet af et nyt udviklingsinitiativ, som netop skulle være bindeled mellem grundskole og ungdomsuddannelse?
For det er nemlig lige nøjagtig, hvad regeringen med sine voldsomme uddannelsesbesparelser på finanslovsudspillet er godt i gang med: At nedlægge en af de nyeste aktører på banen.
Sådan skriver Toni Hessner, der er forstander på Tronsø Fri Fagskole og formand for Foreningen af Frie Fagskoler, i en kommentar i Altinget.

Viljen og gejsten
Han slutter sit indlæg sådan:
”Frie Fagskoler står i startboksen. Vi har de nye tanker og ideer. Vi har viljen og gejsten, men mangler støtte og opbakning fra jer politikere. Vis nu at jeres fine ambitioner ikke blot er symbolpolitik. Lad os holde liv i nytænkningen.
Lad os holde liv i regeringens uddannelsespolitiske ambitioner. Lad os starte ved finanslov 2017.”