Europæisk pris til flygtningeaktiviteter

2. februar 2016

Årets EAEA Grundtvig Award vil I år gå til projekter, som fremmer læring for med og om flygtninge.

Grundtvig Award 2016 440

Det er ikke kun I Danmark, at folkeoplysningen og andre former for ikke-formel voksenuddannelse gør en stor indsats for flygtninge.
Sektoren har ”…budt de nyankomne velkomne og har tilbudt en bred vifte af kurser, lige fra sprogundervisning til information om offentlige ydelser og kulturmøde,” skriver EAEA, der nu efterlyser projekter, der kan modtage årets pris.
EAEA er den europæiske fællesorganisation for ikke-formel voksenlæring.

Bedre beskyttelse
Prisen uddeles hvert år til projekter, som har udviklet nye ideer, nye partnerskaber, nye metoder og nye forståelser for, hvordan man kan arbejde med voksenlæring. Der er tre forskellige kategorier: internationalt, europæisk eller nationalt/regionalt.
Ikke alene er prisen opkaldt efter den danske præst og folkeoplyser, Grundtvig. Det er også en dansker, som i øjeblikket er præsident for EAEA. Per Paludan Hansen, som også er formand for DFS, siger:
”Voksenuddannelsesinstitutioner og civilsamfundsorganisationer kan levere en afgørende støtte i arbejdet med at modtage flygtninge og med at inkludere dem i værtslandet. Disse initiativer redder ikke alene liv, men skaber også en bedre beskyttelse af de nyankomne og begrænser deres sårbarhed.”

Man kan søge om at modtage prisen. Deadline er den 17. april 2016.