Højskoleophold gav nyt liv og netværk

22. juni 2016

Lars S. Davidsen brugte fratrædelsesgodtgørelsen til et højskoleophold. Det fortæller han om i kampagnen Lev Livet – Hele Livet.

Lev Livet højskole 440
En god historie om, hvad højskoler kan betyde - også for 50+'ere - formidlet af et kommunikationsbureau, som også skal have sit navn med på billederne.

Med et tillæg i dagbladet Politiken i dag og en hjemmeside sætter kommunikationsfirmaet Mediaplanet fokus på det gode seniorliv, som de definerer som 50+. To gange om året opfordrer og informerer firmaet danskerne om at få et godt og aktivt senior liv. Med følger en hel del annoncer.

Folkeoplysning for seniorer
Folkeoplysningen spiller en stor rolle for de generationer, der er over 50 år, og en af kampagnens cases handler da også om et højskoleophold. Efter fire fyringsrunder på hans arbejdsplads valgte Lars S. Davidsen selv at blive peget på og forlod stedet november 2015. Han modtog derefter 10.000 kr. fra Tryghedspuljen, som bl.a. kunne bruges til et kursus.
I kampagneartiklen fortæller han:
”Da jeg trak stikket fra min tidligere arbejdsplads, var jeg tæt på at være udbrændt. Jeg levede usundt og var blevet overvægtig.” På højskolen lærte han om sund kost, motion, yoga og meditation, og han har fastholdt en sund livsstil bagefter.

Nyt perspektiv og nyt netværk
”Men de fire måneder har også givet mig et nyt perspektiv omkring mit kommende arbejdsliv. Jeg har i 25 år arbejdet på institutioner blandt mennesker med store problemer og manglende lyst til at foretage sig noget som helst.
Nu kunne jeg godt tænke mig at arbejde på en efterskole som kontakt- og støtteperson for unge, der er motiveret og gerne vil noget med deres liv. De brikker er faldet på plads for mig i løbet af de sidste fire måneder.”
Som en ekstra bonus fremhæver Lars S. Davidsen, at højskoleopholdet desuden har givet ham et nyt og stort netværk.

.