Ikke helt dum

Ikke helt dum

2. juni 2016

”Det betyder jo, at jeg ikke er helt dum,” siger Pernille Rasmussen med et glimt i øjet, efter at hun har færdiggjort FVU-matematik. Hun er en af de 10, der netop har afsluttet et FVU-kursus hos Fokus Folkeoplysning i Aalborg

Pernille Rasmussen FVU Aalborg 160
"Nu kan jeg hjælpe min datter med lektierne," siger Pernille Rasmussen, som viser sit kursusbevis frem.

Klitgård er en af de andre kursister. Hun lægger vægt på, at FVU undervisningen er præget af fleksibilitet og frihed til forskel fra et typisk undervisningsmiljø.
Vi har sakset denne artikel fra Fokus Folkeoplysnings nyhedsbrev.

FVU sætter tal på de gode sommervibrationer

Der er al mulig grund til glæde i FVU idag: Solen skinner, mens det regner ned med prøvebeviser. Hele 10 glade kursister kunne idag gå hjem med hvert sit flotte eksamensresultat i FVU-matematik.

Uddannelsen venter rundt om hjørnet!
Cecilie Klitgård er daghøjskole-kursist i FOKUS Folkeoplysning. Hun følger FVU-tilbuddet om matematikundervisning, og hun er topmotiveret: Hun kan nemlig ikke komme ind på en uddannelse, før hun har bestået trin 2 i FVU matematik. Det har hun snart, for i dag har hun fået overrakt et bevis på, at hun er halvvejs i forløbet. Snart sætter hun kurs mod den næste epoke: En videregående uddannelse.
Mens Cecilie glæder sig over belønningen for det koncentrerede arbejde, overvejer hun om næste skridt bliver Kosmetikeruddannelsen eller Handelsskolen. En ting er dog sikkert, Cecilie kan mærke et fremskridt med matematikken og ser i FVU-undervisningen en fleksibilitet og frihed til forskel fra et typisk undervisningsmiljø. Det har indtil nu været godt for hendes indlæring:
”Jeg synes det er rigtig godt, at man selv kan bestemme, hvornår man har brug for en pause, eller hvornår man vil høre musik til arbejdet.” - Cecilie Klitgård, FVU-kursist.

Nu kan jeg hjælpe med min datters lektier
Også Pernille Rasmussen fryder sig over tilbuddet om voksenundervisning i matematik. Hun har arbejdet i butik, men valgte et sted på karrierevejen at tage uddannelsen som social- og sundhedshjælper. Kort tid før hun var færdiguddannet blev hun bremset af en diskusprolaps.
I dag ser hun lyst på fremtiden: Hun har netop færdiggjort FVU-matematik og glæder sig over, at hun nu har genopfrisket faget så meget, at hun kan hjælpe sin datter med lektierne uden at få sved på panden. Med et glimt i øjet beskriver Pernille følelsen af at stå med et prøvebevis i hænderne:
"Det betyder jo, at jeg er ikke helt dum. Jeg kan godt finde ud af matematikken, jeg skulle bare have det genopfrisket. Det er også en fordel, da min datter går i skole og får lektier for næste år. Dem kan jeg hjælpe hende med nu." - Pernille Rasmussen, FVU-kursist.