Pulje til støtte af aktiviteter om Dansk Vestindien

22. juni 2016

Vil I være med til at markere 100-året for salget af De Dansk Vestindiske Øer? DFS administrerer en søgbar Folketingspulje på 1 mio. kr., der støtter aktiviteter i 2017 Dansk Vestindien.

Dansk Vestindien postkort 440

Folketinget har afsat 1 mio. kr. til en søgbar pulje, der støtter aktiviteter i 2017, der handler om Dansk Vestindien og markerer 100-året for salget. Puljen administreres af Dansk Folkeoplysnings Samråd på vegne af Folketingets præsidium.

Folkeoplysende perspektiv
Pengene kan søges af foreninger, organisationer, uddannelsesinstitutioner, biblioteker, museer m.fl. Der gives støtte til aktiviteter, der med et folkeoplysende perspektiv laver aktiviteter (debatter, foredrag, kurser, udstillinger, undervisningsforløb m.m.) for den interesserede offentlighed, dvs. personer uden særlig faglig viden om Dansk Vestindien.
Der gives ikke støtte til efteruddannelsesaktiviteter og lignende for personer eller grupper, der allerede har en indsigt i området som fx forskere.

Facts om puljen
Der kan søges til to typer projekter:

  • Mindre enkeltstående projekter/aktiviteter, tilskud mellem 10.000-50.000 kr.
  • Større projekter, tilskud mellem 50.000 – 200.000 kr.

Både lokale foreninger/skoler/institutioner og landsorganisationer kan søge puljen.

Der er ansøgningsfrist for større projekter den 1. oktober 2016, og der er åbent for ansøgning til mindre projekter (løbende behandling) også pr. 1. oktober. Ansøgningsskemaet er tilgængeligt på hjemmesiden ultimo august.

Mere om ansøgningskriterier, frister m.m.

Spørgsmål vedr. puljen: vestindien@pulje.dk

 

 

Relaterede nyheder