Tak for jeres indsats!

Tak for jeres indsats!

29. september 2016

Sådan lød kulturminister Bertel Haarders ord til de ti vindere af Aftenskolernes Pris og de mange andre, der var samlet til prisfesten den 23. september i Aarhus. Her blev ildsjæle, undervisere, aftenskoler og kommuner, der går nye vej, hædret.

AP vindere 2016 440
De 10 prisvindere

”Voksenundervisningen er fyld med ildsjæle og mangfoldighed. Der skabes nye debat fora, og der udvikles nye sociale færdigheder, og så er der de knaldgode undervisere, de gode kommuner og de mange frivillige. Der er rig mulighed for at være med, for aftenskolerne findes i hele landet,” sagde Bertel Haarder i sin tale til Prisfesten i Kulturhuset Hermans i Aarhus.

Inspiration
Her blev de 10 kategorier i Aftenskolernes Pris uddelt. Men bag de 10 prisvindere var 30 nominerede og bag dem 450 indstillede kandidater. Samlet er det et arsenal af inspiration og gode ideer, som står til fri afbenyttelse af andre aftenskoler og andre folkeoplysende foreninger.
Sebastian Dorset ledede med lune og overblik begivenhederne igennem dagen, Kris Herman og MandHatten sang smukt, Tarek Al Salti gav en rørende monolog om sine oplevelser som flygtning. Derudover fik hver vinder en tale af en prisoverrækker.

De 10 prisvindere

  • Handicapprisen: Dalgas Skolen v/DOF, Aarhus
  • Debatprisen: Aftenskolernes Samråd i Helsingør kommune
  • Partnerskabsprisen: AOF Odense
  • Sundhedsprisen: Aftenskolen Pas På Hovedet, København
  • Innovationsprisen: SeismogrAAfen v/Fokus Folkeoplysning, Aalborg
  • Integrationsprisen: FOF Vendsyssel
  • Underviserprisen: Doris Vestergaard, AOF Herning
  • Aftenskolens Ildsjæl: Hans Moss, FOF Midtvest
  • Årets aftenskole: FOF Odense-Fredericia-Middelfart
  • Årets aftenskolekommune: Gladsaxe Kommune

Alle kan deltage
Som formanden for Oplysningsforbundenes Fællesråd, Henrik Christensen skriver i den pjece, hvor de 30 nominerede er omtalt: ”Her er undervisere, som hædres af deres deltagere. Der er ildsjæle, som kæmper for aftenskolen. Der er aftenskoler, som går nye veje – både når det gælder sundhed, debat, partnerskab og integration. Og der er kommuner, som bakker op om aftenskolen, fordi de anerkender aftenskolen som en vigtig aktør i lokalsamfundet.”
Fælles for dem er med et andet citat fra Bertel Haardes festtale:
”Alle uanset forudsætninger kan deltage. Der er ikke nogen undskyldning for ikke at ville være klogere på sig selv og på fællesskabet. Kultur er først og fremmest det fælles. Folk vil gerne gøre noget sammen med andre, og her spiller aftenskolen en vigtig rolle. Aftenskolen tilhører en kultur, hvor man gør mere, end man behøver. Hjertelig tak for jeres indsats!"