Tilmeldingsfrist 1. juni for debatuddannelse

AFLYST: Tilmeldingsfrist 1. juni for debatuddannelse

12. maj 2016

Vil du være med til at sætte dagsordenen i den offentlige debat med dine egne, din organisations og folkeoplysningens holdninger og værdier? Er du interesseret i at lære, hvordan du fanger læseren og tilhøreren, og hvordan du overbeviser? Så er Folkeoplysningens Debatuddannelse noget for dig, og der lukkes for tilmeldinger 1. juni.

Fortællingens opbygning 300
Fra undervisningsmaterialet.

De folkeoplysende skoler og foreninger er meget mere end en leverandører af oplysning og undervisning. Folkeoplysningen bygger på værdier og holdninger. Nogle værdier deler vi på tværs af organisationer og skoler. Andre er specifikke for den enkelte gren af folkeoplysningen.
De værdier og holdninger er der også brug for i den offentlige debat. Det kan være i flygtningedebatten, diskussionerne om centralisering og djøf’isering eller forholdet mellem dannelse og uddannelse.

Værktøjer
DFS ser det som en af sine opgaver at styrke folkeoplysningens stemme i samfundsdebatten. Derfor tilbyder vi - i samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke - alle, der er ansatte, tillidsvalgte eller frivillige i en af DFS’ medlemsorganisationer, kurset ”Folkeoplysningens Debatuddannelse”.
John Meinert Jacobsen, der er direktør i AOF-Danmark, har deltaget i debatuddannelsen: "Jeg fik nogle værktøjer til, hvordan man gøre historien personlig, men også at der skal være noget handling. Det gør det muligt for mig at være meningsdanner både i medier og personligt over for en forsamling. På den måde kan jeg kun anbefale kurset," siger han.

Hvad lærer man?

Vigtige elementer i kurset bliver:

  • Hvad er et blogsite?
  • Hvordan er det at være debattør?
  • Historiefortællingens kraft
  • Hvad er en meningsdanner?
  • Det gode blogindlæg
  • Fra bloggen til avisernes debatspalter
  • Mundtlig meningsdannelse – den gode tale

Tid: Fra slutningen af august til begyndelsen oktober

Sted: To dages internat i Slagelse og tre enkeltdage i København

Pris: 6.000 kr. Mere om kurset

Tilmelding senest 1. juni til mv@dfs.dk

Yderligere oplysninger