10 politikere er nominerede til Folkemødets Dialogpris 2017

10 politikere er nominerede til Folkemødets Dialogpris 2017

30. maj 2017

De nominerede politikere (fra øverste venstre hjørne): Jørn Pedersen, Borgmester i Kolding Kommune, Venstre Sofie Carsten Nielsen, medlem af Folketinget Jacob Engel-Schmidt, medlem af Folketinget Liselott Blixt, medlem af Folketinget Jacob Mark, medlem af Folketinget Mette Abildgaard, medlem af Folketinget Mattias Tesfaye, medlem af Folketinget Mette Bock, kulturminister Jacob Bundsgaard, borgmester Stine Brix, medlem af Folketinget (Alle fotos undtagen Jacob Bundsgaard og Jørn Pedersen: Foto: Steen Brogaard).


For første gang har juryen på forhånd nomineret 10 politikere som oplagte kandidater til Folkemødets Dialogpris. Folkemødedeltagerne kan stadig bringe andre politikere i spil.

30. maj 2017

Folkemødets Dialogpris uddeles til en politiker, der i særlig grad har lyttet, været i dialog og ladet sig påvirke af debatten under Folkemødet.
Også i år er det Folkemødets deltagere, der indstiller politikere til Dialogprisen. Via Folkemødets app - eller direkte på dialogprisen.dk - kan man pege på en politiker og begrunde sin favorit med en oplevelse på Folkemødet. På indstillingssiden er de 10 nominerede politikere fremhævet, men enhver anden politiker på Folkemødet kan bringes i spil af publikum.
Ved de events, hvor de nominerede deltager, vil der være nomineringskort, som publikum også bruge til at indstille en vinder.

Prisoverrækkelse lørdag aften
Lørdag eftermiddag vurderer juryen, hvilke politikere der har vist, at de kan lytte, gå i dialog og lade sig påvirke af debatten. Det gør de ud fra de indkomne publikumsbegrundelser. Herefter udpeger de først fem finalister og derefter en vinder.
Ved det store festarrangement på Hovedscenen lørdag aften vil hver finalist blive præsenteret med en af de begrundelser, som deltagerne har givet, og de vil få mulighed for at sige par ord. Til sidst vil formanden for Folkemødets bestyrelse Michael Valentin overrække vinderen prisen.

Facts om Folkemødets Dialogpris

  • Folkemødets Dialogpris uddeles til en politiker, der i særlig grad har lyttet, været i dialog og ladet sig påvirke af debatten under Folkemødet.

  • Prisen består af hæderen, et diplom, en statuette, der går videre til næste års vinder, og muligheden for at holde en tale på Hovedscenen ved næste års prisoverrækkelse.
  • Bag Folkemødets Dialogpris står Folkemødet, Dansk Folkeoplysnings Samråd, Dansk Ungdoms Fællesråd og Lead Agency.
  • De foregående vindere er  2013/Esben Lunde Larsen (Venstre), i 2014/Pia Olsen Dyhr (SF), 2015/Ida Auken (Radikale) og 2016/Uffe Elbæk (Alternativet)

  • Juryen består af: Michael Valentin, formand for Folkemødets bestyrelse, Winni Grosbøll, borgmester i Bornholms Regionskommune, Morten E. G. Jørgensen, generalsekretær i DUF, Per Paludan Hansen, formand for DFS, og Søren Kaster, adm. direktør Lead Agency.

  • Folkemødedeltagerne har også mulighed for at pege på andre end de nominerede.

  • Folkemødedeltagerne kan indstille en politiker via Folkemødets app eller direkte på dialogprisen.dk eller på uddelte nomineringskort.

Et weekendophold på Griffen Spa Hotel
Blandt de Folkemødedeltagere, der indleverer en begrundet indstilling til Dialogprisen, trækkes der lod om et weekendophold for 2 personer i dobbeltværelse med havudsigt på Griffen Spa Hotel ved Rønne.  I opholdet er morgenmad og 2 spabehandlinger (1 til hver person) inkluderet.
Griffen Spa Hotel sponsorerer præmien.