DR-folkeoplysning om Europa får DOF-pris

23. maj 2017

Anne Haubek fik overrakt prisen på DOF's Landsmøde lørdag den 20. maj.


Radioprogrammet ”Europa lige nu” på P1 laver vigtig folkeoplysning om Europa, og Anne Haubek giver almindelige danskere mulighed for at komme tæt på de vigtige begivenheder og processer.

23. maj 2017

Dansk Oplysnings Forbund uddelte søndag den 21. maj DOF-prisen til P1’s Anne Haubek. Hun fik prisen for sit radioprogram ”Europa lige nu” på P1, der er vigtig folkeoplysning om, hvad der sker rundt omkring i Europa. Med prisen følger 10.000 kroner.

God til at lytte
I begrundelsen hed det:
”Anne Haubek giver almindelige danskere mulighed for at for at komme tæt de vigtige begivenheder og processer. Og så er Anne Haubek god til at tale med de mennesker, der optræder i hendes programmer. Hun formår virkelig at lytte – og få os andre til at lytte – til deres historier, og hun giver os dermed et blik ind bag overskrifterne.”

Anne Haubek har været vært og redaktør på Europa lige nu, siden det så dagens lys i 2004. Hun er desuden vært på Orientering.
Hun har været journalist på DR siden 1994 og har blandt andet været forbi Radioavisen, udlandsredaktionen på DR Nyheder og været EU-redaktør på DR Nyheder Online.

DOF-prisen uddeles, hvis en person har ydet en særlig indsats for at sprede viden og skabe debat om væsentlige og aktuelle samfundsmæssige emner med relevans for den brede offentlighed. Det er en forudsætning, at det sker på et folkeoplysende grundlag i bred betragtning, eller at indsatsen er ydet til fordel for folkeoplysningen.

Tidligere modtagere af DOF-prisen
2006: Ove Korsgaard
2012: Poul Friis, journalist på DR
2013: Ole Vig Jensen, Tidl. DOF direktør
2016: Steen Nørskov, Arabiske stemmer på P1

Relaterede nyheder