Frihed er tema for DFS’ årsmøde

23. marts 2017

Jacob Mchangama lægger op til debat om frihedsrettighederne med særlig vægt på ytringsfrihed og betydningen af de nye bestemmelser i folkeoplysningsloven.


Undervisningsministeren taler om frihed til uddannelse, og Jacob Mchangama lægger op til debat om ytringsfrihed i folkeoplysningen. De sætter temaet for DFS’ årsmøde.

23. marts 2017

Ytringsfriheden præger den offentlig debat i disse år. Regeringen har varslet, at den vil nedsætte en Ytringsfrihedskommission.

Det blev også meget relevant for folkeoplysningen, da Folketinget vedtog en revision af folkeoplysningsloven. DFS’ formand skrev blandt andet i en kommentar i Altinget: ”Samtidig har lovrevisionen et klassisk træk ved trusler mod ytringsfriheden: vilkårligheden. De uklare definitioner overlader det til kommunerne at afgøre, hvad der er demokratisk, og hvad der udemokratisk.”

Derfor har DFS valgt at gøre frihed til tema for 2017-årsmødet, der finder sted den 20. april i forbindelse med mødet i DFS’ højeste organ: repræsentantskabsmødet.

Tid: Torsdag d. 20. april 2017 ​ kl. 09:30 til 16:00 ​

 

Sted: B!NGS konferencecenter, Vesterbrogade 149, 1620 København V

 

Gæster (ud over de delegerede) kan tilmelde sig frem til 30. marts, så længe der er ledige pladser

Tilmelding til Årsmødet

Dagens hovedpunkter

  • Tale af Katarina Popovic, generalsekretær for ICAE (International Council for Adult Education)  
  • Det formelle repræsentantskabsmøde. Særskilt dagsorden 
  • Sange om frihed v/ Rasmus Skov Borring 
  • Frihed til uddannelse - Oplæg og debat med undervisningsminister Merete Riisager (LA) 
  • Fællessang om frihed v/ Rasmus Skov Borring 
  • Ytringsfrihed i folkeoplysningen – Oplæg og debat om frihedsrettighederne med særlig vægt på ytringsfrihed og betydningen af de nye bestemmelser i folkeoplysningsloven anno december 2016. V/ Jacob Mchangama, direktør i tænketanken Justitia. 
  • Folkeoplysningens frihedsønsker
Relaterede nyheder