Gå direkte til borgmesteren

18. maj 2017


”Borgmesteren er i mere end 9 ud af 10 tilfælde den, der har mest magt i kommunalbestyrelsen,” siger en af forfatterne til en ny bog om at få indflydelse i kommunen.

18. maj 2017

Maria Steno råder i et interview i Altinget/Civilsamfundet foreninger til at gå direkte til borgmesteren: ”Hvis man kan få overbevist ham, er der væsentligt større chance for, at sagen bliver til noget, end hvis man kan få overbevist et af de andre kommunalbestyrelsesmedlemmer.”
Det er et af de mange råd, som Maria Steno og Marie Scott Poulsen giver i deres nye bog ”Lokal lobbyisme - få indflydelse i kommunen” (DJØF-forlag).

Tålmodighed
Det skorter ikke på håndbøger i lobbyisme på det danske bogmarked, men dette skulle være den første, der fokuserer på politisk indflydelse i kommunerne. I Altinget/Civilsamfundet fortæller Maria Steno, hvorfor det skal gribes an på en særlig måde:
”Kommunalpolitik er langt mere løsningsorienteret og mindre ideologisk end nationalpolitik, og så skal man henvende sig på en helt anden måde i kommunerne.”
Maria Steno råder også til tålmodighed:
”Det kan godt være, at det ikke lykkes at få en sag med det ene budgetår, men det betyder ikke nødvendigvis, at der er modvilje. Det betyder bare, at omstændighederne eller de økonomiske forhold var på en bestemt måde, men det kan sagtens være, at man ved at holde fast kan få projektet med året efter.”

Skaf bedre forhold for folkeoplysningen

DFS har produceret en lille folder med gode råd til folkeoplysende foreninger og skoler.

Download folderen her

Relaterede nyheder