Hun viser ægte interesse

21. juni 2017

Da årets vinder af Folkemødets Dialogpris skulle afsløres, var Lise Lott Blixt først spændt, så overrasket og så meget glad.


Lørdag aften modtog folketingsmedlem Lise Lott Blixt på Hovedscenen Folkemødets Dialogpris 2017. I sidste fase var hun op imod fire andre finalister.

21. juni 2017

”Hun tager om nogen dialog med andre - herunder politiske modstandere. Spørger ind og søger viden. Hun gør det tydeligvis af ægte interesse og netop for at fremme forståelsen.” Sådan skrev en af de mange folkemøde-deltagere, og det citat havde juryen valgt at fremhæve.
Inden formanden for Folkemødets bestyrelse Michael Valentin på vegne af juryen afslørede, at Liselott Blixt var årets vinder, blev hun præsenteret på scenen sammen med fire andre finalister, som alle havde fået mange og velbegrundede indstillinger fra folkemødedeltagerne.

De fire øvrige finalister

- med en af deltagernes begrundelser

Mette Abildgaard
"Hun har en anerkendende tilgang til politik. Nok kan hun være uenig med sin modstander, men det er altid med et smil og en positiv tilgang til debatten."

Jacob Mark
"Fordi han tør lytte til modargumenter og lade sig påvirke. For ikke altid dumstædigt at holde fast i sin første udtalelse. For at turde indrømme at have taget fejl og at debatten har gjort ham klogere."

Stine Brix
"Fordi hun lytter og ikke tror, at hun har alle svar i forvejen. Og så har hun humor!"

Sofie Carsten Nielsen
"Hun gør en ære ud af at lytte og være i dialog med andre - også personer der er dybt uenige med hende. Hun prioriterer at modtage inspiration fra andre tænkere, borgere, fagpersoner og politikere."

Folkemødets Dialogpris blev for femte gang uddelt til en politiker, der i særlig grad har lyttet, været i dialog og ladet sig påvirke af debatten under Folkemødet.
For første gang havde juryen på forhånd nomineret 10 politikere som oplagte kandidater. Dem kunne deltagerne på Folkemøde støtte med begrundede indstillinger enten via Folkemødets app eller på uddelte nomineringskort.
Det var også muligt at pege på helt andre politikere. Det var der en del, der gjorde, men ingen fik så mange og så godt begrunde indstillinger, at de nåede med blandt de fem finalister.
Mellem finalistpræsentationen og afsløringen af vinderen talte sidste års prisvinder, Uffe Elbæk, til de mange mennesker foran Hovedscenen.