Sidste reformationspenge fordelt

24. januar 2017

Der er stor glæde hos modtagerne af de såkaldte mindre bevillinger fra Folketingets pulje til markering af Reformationsjubilæeet. I alt 13 projekter jævnt fordelt ud over landet har modtaget en del af de sidste 455.000 kr.

24. januar 2017

”Tak for tilsagnet - herlige nyheder på en grå fredag i det vestjyske” og ”tusind tak – fantastisk – herligt!” Det er nogle af de reaktioner, der indløb til DFS’ sekretariat, da de 13 ansøgere fik besked om, at de vil modtage penge fra Folketingets reformationspulje.
DFS har administreret puljen for Folketinget.

Blandt modtagerne
Blandt modtagerne er også skoler og foreninger fra den folkeoplysende verden.

  • Folkeuniversitetet på Ærø modtager 25.000 kr. ti et mulitmedieprojekt, der vil involvere hele øen i en markering af reformationsjubilæet.
  • LOF Midtjylland modtager 50.000 kr. til et friluftsspil med amatørskuespillere. Stykket er skrevet af den lokale forfatter Henning Pedersen.
  • Frit Oplysningsforbund Svendborg modtager 12.000 kr. til et projekt, som skal orienterer om Reformationens betydning for det demokratiske samfund i Norden i dag.
  • Produktionsskolen i Viborg modtager 50.000 kr. til aktiviteter rettet mod børn og unge, som skal formidle historien om Reformationen og de spor, den har sat sig i byen Viborg og i danskernes kultur.
  • FO-Aarhus modtager25.000 kr. til gennemførelsen af en gratis heldags temadag om reformationen Grundlovsdag 2017 på Saxild Strand nær Odder.

Modtagerne af støtte til aktiviteter i forbindelse med reformations-jubilæet er jævnt spredt over det meste af landet.

Relaterede nyheder