Skyd genvej til europæisk samarbejde

4. juli 2017


Folkeoplysere, uddannelsesinstitutioner og organisationer i Danmark får nu deres egen indgang til viden om Erasmus+. De nye indgange skal gøre det nemmere at få overblik over det europæiske uddannelsessamarbejdes mange muligheder.

4. juli 2017

Hvert år giver EU´s uddannelsesprogram Erasmus+ flere tusinde elever, unge, studerende, undervisere og medarbejdere mulighed for at rejse ud på studie-, praktik- og uddannelsesophold i Europa. Og danske institutioner og organisationer søger tilskud til europæiske samarbejdsprojekter med institutioner og virksomheder i andre lande for at styrke og udvikle uddannelser.

Hvad er Erasmus+
Erasmus+ er EU’s uddannelsesprogram.
Erasmus+ giver tilskud til strategiske partnerskaber og mobilitet i de videregående uddannelser og erhvervsrettede grund- og efteruddannelser, i børnehaver, grundskoler og på ungdomsuddannelser. Derudover giver programmet tilskud til almen voksenuddannelse og folkeoplysning samt ungdomsaktiviteter og idræt.
Der er 25 millioner euro til uddeling til danske institutioner og organisationer i 2017.

For at gøre det nemmere at søge tilskud til mobilitets- og samarbejdsprojekter gennem Erasmus+ har Styrelsen for Forskning og Uddannelse oprettet fem nye indgange. Den ene handler om folkeoplysning og almen voksenuddannelse.
Med de nye sektorindgange bliver det nemmere at få overblik over, hvad man som institution kan søge tilskud til, finde guides til selve ansøgningen og hjælp til, hvordan man administrerer sit projekt.  Derudover kan man finde information om kommende arrangementer, informationsmateriale og læse om andre erfaringer med projekter finansieret af Erasmus+.

Relaterede nyheder