Store visioner i børnehøjde

15. august 2017

Fotografen Semko Balcerski står bag billederne i "Små visioner".


Kan børn formulere sig om emner som folkeoplysning, europæisk samarbejde og pressefrihed? Det kan de i høj grad, viser bogprojektet "Små visioner", som DFS er med i.

15. august 2017

I bogen går 100 danske organisationer, foreninger og fonde i dialog med samfundets yngste medborgere og lader børnene sætte ord på de visioner for det danske samfund, som driver dem. Tobias fra 0. klasse forklarer her, hvorfor Danmark har brug for de forskellige organisationer:

”Politikerne prøver at få deres egne ideer. Med deres hjerner. Det er bare ikke altid, det virker. Så er det godt, at der er nogen andre, der også tænker.”

Bornholmske stemmer
"Små visioner" er inspireret af Folkemødets ambition om at skabe dialog mellem demokratiets udøvere og borgerne. Bornholmske skolelever fra 0-3- klasse er blevet præsenteret for de 100 deltagende organisationer og deres formål. Herefter er det bedste af børnenes citater om hver enkelt organisation blevet udvalgt til bogen, og barnet bag citatet er blevet fotograferet i den smukke bornholmske natur.


En boggave på demokratidagen

Hver deltagende organisation har sponsoreret 100 bøger, der på FNs demokratidag den 15. september bliver udsendt som en boggave til alle folkeskoler, almene gymnasier, erhvervsskoler, handelsgymnasier og efterskoler. Mellemfolkeligt Samvirke, Europabevægelsen, Efterskolerne og AOF er også repræsenteret i bogen.


Læs mere om projektet her 

 

Mila fra 3.klasse har formuleret citatet om DFS.