Sundhed i søgelyset til Aftenskolernes Pris

21. september 2017

Marianne Blenner Babalola var tydeligvis rørt, da hun modtog årets sundhedspris for sin undervisning i vandarobic/varmtvandstræning. Foto: Martin Thirstrup Hansen


Da Aftenskolernes Pris i går blev uddelt, var sundhed et af de gennemgående temaer.

21. september 2017

Årets sundhedspris gik til Marianne Blenner Babalola fra AOF Syd, som gennem sin undervisning i varmtvandsbassin gør en stor positiv forskel for deltagerne. Fra juryens begrundelse lød det blandt andet:
”Med sin høje faglighed, sine pædagogiske evner og sin menneskelige omsorg styrker hun sine deltagers sundhed – både fysisk og mentalt.”
Da Marianne Blenner Babalola modtog prisen, takkede hun AOF for at give hende en chance som underviser. På grund af helbredsproblemer kunne hun i starten kun overkomme to hold, men har i dag 17 hold, hvor der er venteliste på flere.

Katrine Skov (A), Annie MAtthiesen (V), kulturminister Mette Bock (LA) og Per Paludan Hansen, DFS, diskuterer kommunernes relation til aftenskolerne.

Aftenskoler styrker sundheden
Marianne Blenner Babalolas undervisning eksemplificerede aftenskolernes betydning for sundheden. Et tema, der dukkede op til paneldebatten om aftenskolernes værdi.
Per Paludan Hansen, formand for DFS, henviste til den VIFOundersøgelse, der viser, at aftenskolerne har en positiv virkning på deltagernes mentale sundhed. Han gav i den forbindelse en stikpille til kommunerne, som i nogle tilfælde udkonkurrerer aftenskolernes lokale sundhedstilbud.

Kommuner og aftenskoler skal samarbejde
Kulturminister Mette Bock (LA) bakkede op og fastslog, at folkeoplysningen ikke skal konkurrere med kommunerne. Den pointe tog Katrine Skov (A), formand for Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget i Gladsaxe Kommune, til sig, og hun erkendte, at social- og sundhedsforvaltningerne ikke altid har blik for, at man overhovedet kan bruge aftenskolerne. Det ville hun fremover arbejde for.  I forhold til sundhedsområdet opfordrede Mette Bock også til, at man ikke går hinanden alt for meget i bedene med de samme tilbud, men at man arbejder for at kende til og supplere hinandens tilbud, det være sig på tværs af patientforeninger, kommuner, idrætten, aftenskoler og den øvrige folkeoplysning.

 

 Du kan læse mere om Aftenskolernes Pris her

 

Relaterede nyheder