Unge flygtninge deler deres historier

23. november 2017

Torsdag den 2. november 2017 stillede tre af deltagerne op til StorySlam på teatercaféen Katapult i Århus, og den 23-årige Basir Khurrami løb med sejren.


En gruppe unge med flygtningebaggrund er blevet trænet i at mestre det levende ord og sætte ansigter på integrationsdebatten. Den 2. november deltog tre af dem i en konkurrence i historiefortælling i Århus.

23. november 2017

Seks unge med rødder i Afghanistan, Syrien og Sierra Leone, som har flygtningetematikken til fælles, er nu klar til de skrå brædder. De deltager i projektet 'Undervejs' og er gennem et intensivt forløb i Story Slam på Hadsten Højskole blevet trænet i at mestre det levende ord - og bruge det til at fortælle deres historier.
Det er Foreningen af Folkehøjskoler i Danmark (FFD), som står bag Projektet ’Undervejs’, der har modtaget støtte fra DFS udviklingspulje til folkeoplysning.

Fremmed og hjemme
Historierne handler om at føle sig hjemme, føle sig fremmed og det midt i mellem. De handler om forældre og frigørelse. Om kærlighed. Om at træffe beslutninger. Om at miste. Og om at finde sig selv.
De unges unikke indblik er med til at sætte ansigter på statistikker og værdipolitiske floskler. Men det er kombinationen af deres usædvanlige historier og de almengyldige byggesten, som ethvert ungdomsliv består af, der for alvor tilfører flygtninge- og integrationsdebatten nuancer og en tiltrængt tredimensionalitet.
Til næste år bliver fortællingerne til podcast.