Det faglige og menneskelige løft

Det faglige og menneskelige løft

15. august 2018

Til næste år er det 175 år siden, at Rødding Højskole begyndte. Dermed er det også jubilæet for hele den danske højskolebevægelse.


Regeringen vil afsætte to millioner kroner til fejring af højskolernes 175-års jubilæum næste år. ”Rigtig mange unge har på højskoler fået det faglige eller menneskelige løft, som har været afgørende for deres udvikling,” siger finansminister Kristian Jensen.

15. august 2018

I 2019 kan de danske højskoler fejre 175-års jubilæum. I den forbindelse vil regeringen afsætte i alt to millioner til at fejre, at det er 175 år siden, at Rødding Højskole begyndte, og dermed jubilæet for hele den danske højskolebevægelse.
Rødding Højskole vil modtage 250.000 kroner, og der afsættes 1.750.000 kroner til fejringen af den samlede højskolebevægelse. Finansministeren begrunder blandt andet bevillingen med, at højskolerne ”…har været med til at forme det Danmark, vi har i dag.”

Mening og fællesskab
Lisbeth Trinskjær, der er formand for Folkehøjskolernes Forening i Danmark, er naturligvis glad for bevillingen:
”Højskolebevægelsen står centralt i både den store fortælling om, hvordan vi er blevet til som samfund, og i de utallige små fortællinger om, hvordan enkelte menneskeliv er blevet tilført mening og fællesskabsbevidsthed – både historisk og i dag” siger hun
Højskolerne planlægger blandt meget andet afholdelsen af en stor international konference i 2019 og en bogudgivelse, ligesom 175 året selvfølgelig vil blive markeret på alle landets højskoler.