Eftertanke og latterudbrud

22. juni 2018


Der var unge, og der var officerer. Der var quiz, musik, bobler og croissanter i Folkeoplysningens Telt på Folkemødet i år. Og så var der masser af spændende oplæg, der udløste modspil og eftertanke – og indimellem også smil og latterudbrud.

22. juni 2018

Unge i Teltet

Unge fra den Økologiske Produktionsskole fortalte hudløst om deres personlige situation, og hvordan de havde udviklet sig i mødet med unge på deres egen alder i en palæstinensisk flygtningelejr. De viste en evne til at stille sig frem for en forsamling og berette om disse erfaringer og til at svare på spørgsmål, de ikke var forberedte på. Dermed illustrerede de, hvad livskompetent og empowerment kan betyde.

Officerer i Teltet

I et utraditionelt samarbejde rejste Dansk Kvindesamfund og Folk & Sikkerhed blandt andet spørgsmålet, om nutidens kvinder i Forsvaret stadig må kæmpe en kvindekamp. Det blev belyst både med personlige erfaringer og undersøgelser. Debatten viste, at uniformen og den militære kommandovej ikke tvinger officerer til at være enige og følge ordrer i den type debatter.

Quiz i Teltet

Hvem der vandt Den Fantastiske FeministQuiz, er der nok ikke mange i det fyldte telt, der kan huske en uge efter. Men alle har med garanti fået ny viden med hjem, noget mere relevant end andet. Og alle – quizdeltagere, dommere og tilskuere morede sig.

Musik i Teltet

Den store underskov af mennesker i Danmark, der dyrker musik sammen i deres fritid, var også repræsenteret ved et arrangement, som AKKS - Amatørernes Kunst & Kultur Samråd, DAOS - Dansk Amatørorkester Samvirke, stod for. De havde oven i købet fået kulturminister Mette Bock med på scenen, hvor hun argumenterede for amatørmusikkens betydning.

Bobler i Teltet

Folkeoplysningens Telt var i flere perioder slet ikke fyldt, da DFS, Center for Frivilligt Socialt Samarbejde og Frivilligrådet havde inviteret til cava og mingling under overskriften Bobler i Civilsamfundet. Forklaringen var, at de fleste hellere ville tage solbrillerne på og stå uden for i det gode vejr.

Ghettogether på Speakers’ Corner

Sophie og Emilie er med i kampagnen Ghettogether. De brugte Speakers’ Corner til at fortælle, hvorfor de er imod regeringens ghettoplan.

Topscorer i prisafstemning

Jacob Mark, SF, blev topscorer i afstemningen om, hvilken politiker der skulle have Folkemødets Dialogpris 2018. Søndag morgen på Hovedscenen lykønsker Folkemødets formand, Michael Valentin, Jacob Mark, mens de fire andre nominerede klapper; fra venstre: Dan Jørgensen, Mette Abildgård, Jan E. Jørgensen og Pernille Rosenkrantz-Theil.

Tak for denne gang

Søndag formiddag inviterede DFS på kaffe og croissanter og en uformelle samtaler med folkemøde-gæsterne om, hvad folkeoplysning er, og hvad man får ud at være deltage. En gæst skrev tak på croissant-underlaget.
DFS siger også tak til alle, der var med til at skabe et godt folkemøde både i Folkeoplysningens Telt og i alle andre hjørner af Allinge.