Livskompetencer og internationalt udsyn i Folkeoplysningens Telt

Livskompetencer og internationalt udsyn i Folkeoplysningens Telt

25. maj 2018


18 folkeoplysende landsorganisationer har sammensat programmet i Folkeoplysningens Telt på Folkemøde Bornholm i år. De samarbejder på kryds og tværs om 20 forskellig events.

25. maj 2018

Til hverdag henter hundrede tusinder af mennesker livskompetencer og dannelse ved at deltage i folkeoplysende arrangementer. I dagene fra den 14.-17. juni har de mange folkemødegæster mulighed for at få smagsprøver på det i Folkeoplysningens Telt.

Folkeoplysningens Telt på Folkemøde Bornholm organiseres af DFS, der stiller det til rådighed for medlemsorganisationerne. Teltet ligger på Cirkuspladsen (C21) bag Folkemødebaren over for Hovedscenen.

Se hele programmet i Folkeoplysningens Telt

Mere om folkeoplysningen på folkemødet

”Dum eller dannet” er titlen på et af de arrangementer, der sætter livskompetencer og dannelse til debat. Et andet handler om, hvordan unge udvikler livskompetencer ved at rejse ud og møde andre unge og skabe projekter sammen med dem.
Unges muligheder for at håndtere digitale trusler bliver sat til debat. Senere er der mulighed for at diskutere, hvordan man kan anvende de sociale medier i kampen mod seksuel chikane og overgreb, når MeToo er på dagsorden.
Sundhedskompetence og demokratiske kompetence er også på dagsordenen, det sidste med: Er den danske debatkultur blevet sygelig?
Kan man også tale om ”europæisk dannelse”? Det er et af mange arrangementer med internationalt udsyn. Blandt de andre er disse overskrifter:
  • Hvem skal betale skat? EU’s rolle i kampen for fair skat
  • Hvad betyder NATO for Danmark?
  • Klodens Dilemma - kan du redde verdens klima?
  • USA og Danmark – hvordan opretholder vi alliancen?
Kulturen også repræsenteret med ”Lyrik og lagkage”, Lyttesalonen ”Politikere læser litteratur” og amatørmusikkens fremtid. Og Dansk Kvindesamfund har sammensat et program med fire events om feminisme og ligestilling, herunder ”De fantastiske FeministQuiz”.

Søndag i Folkeoplysningens Telt
Foreningen Folkemøde Bornholm har tilrettelagt søndagen på Cirkuspladsen på en ny måde i år. De starter med et stort morgenmadsarrangement med underholdning og uddeling af Folkemødets Dialogpris fra Hovedscenen fra kl. 8.30-10. Allerede kl. 11 begynder det officielle afslutningsarrangement på Hovedscenen.
Det sætter naturligvis nogle særlige rammer for, hvad der kan foregå i Folkeoplysningens Telt på Cirkuspladsen. DFS har valgt at holde åben fra 8.30 til 12, hvor vi inviterer alle ind på kaffe og croissanter. Samtidig vil vi tale med folkemøde-deltagere i og uden for teltet om deres oplevelser med folkeoplysningen. Når der hvert år er 1,8 millioner deltagere i folkeoplysningen, er chancen for at, at folkemøde-gæsterne også har brugt folkeoplysningen jo stor.