Nye kombinationer i Folkeoplysningens Telt

21. februar 2018


Hvad har forsvarspolitik med kvindekamp at gøre? Hvad sætter fire DFS-organisationer på spil? Hvad kan FN-forbundet og Folk & Sikkerhed blive enige om? Det og meget mere vil blive afsløret i Folkeoplysningens Telt på Folkemødet til juni.

21. februar 2018

Ikke flere ledige pladser i Folkeoplysningens Telt. Det er både rigtigt og forkert. Der bliver masser af muligheder for at lytte og deltage i debatter og andre events. Men alle programtider er nu blevet besat af DFS’ medlemsorganisationer.
Flere af arrangementerne kredser omkring livskompetencer og demokratisk dannelse. Det gælder f.eks. den debat, som fem oplysningsforbund står bag torsdag eftermiddag. Umiddelbart efter fortæller Produktionsskoleforeningen og den Økologiske Produktionsskole på Nørrebro om global dannelse.
Demokratisk og social dannelse er også emnet for et arrangement, som det tilsyneladende umage makkerpar Folk & Sikkerhed og FN-forbundet inviterer til fredag formiddag, og senere på dagen sætter Grundtvigsk Forum fokus på den håndværksmæssige side af dannelse.

Sikkerhed og kvindekamp
Folk & Sikkerhed indgår i år også i et samarbejde med Dansk Kvindesamfund. Sammen vil de sætte fokus på kvindelige veteraners problemer. Hele fire arrangører, Højskolerne, Grundtvigs Højskole, FN-forbundet og LOF inviterer til  verdenspremiere på et nyt spil om FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling.
De øvrige arrangører i Folkeoplysningens Telt i år er AOF, DEO, Atlantsammenslutningen, AKKS og Komiteen for Sundhedsoplysning.
Frem mod Folkemødet vil vi løbende fortælle mere om arrangementerne i Folkeoplysningens Telt, om Speakers’ Corner og om Folkemødets Dialogpris.