Trine Bendix i Idan’s og Vifo’s bestyrelse

5. december 2018

"Jeg forventer mig meget af denne nye start for Idan/Vifo,” siger Trine Bendix.


Kulturministeren har udpeget en ny bestyrelse for Idrættens Analyseinstitut og dermed også for Videncenter for Folkeoplysning. Ny i bestyrelsen er DFS’ sekretariatsleder. Den nye formand er folketingsmedlem Carl Holst.

5. december 2018

Der er tale om en stor udskiftning i bestyrelsen for Idrættens Analyseinstitut, som samtidig er bestyrelse for Videncenter for Folkeoplysning og Play the Game.
Carl Holst erstatter Johs. Poulsen som formand, og derudover er tre af de fem øvrige bestyrelsesmedlemmer nye.
Idans bestyrelse består pr. 1. januar 2019 herefter af:

  • Formand Carl Holst, folketingsmedlem, Venstre (ny)
  • Christine Dartsch, leder af Centrum för idrottsforskning i Stockholm  (ny)
  • Mette Trangbæk Hammer, rektor på Greve Gymnasium (ny)
  • Morten Bo Andersen, direktør i GAME
  • Tine Bendix, CEO i M2Film
  • Trine Bendix Knudsen, sekretariatsleder i Dansk Folkeoplysnings Samråd (ny)


Ny direktør
Samtidig har Idan fået en ny direktør. Det er Jakob Rathlev, som kommer fra en stilling som chef på Danmarks Evalueringsinstitut og har både faglig og personlig erfaring med frivillighed og folkeoplysning. Jakob Rathlev tiltræder samtidig med den nye bestyrelse den 1. januar 2019.

Ud i alle hjørner af folkeoplysningen
”Jeg glæder mig også meget til samarbejdet i den nye bestyrelse med en ny formand og flere nye bestyrelsesmedlemmer og med Idans nye direktør. Jeg forventer mig meget af denne nye start for Idan/Vifo,” siger Trine Bendix og fortsætter:
DFS var i sin tid fødselshjælper i forbindelse med etableringen af Vifo og har siden fulgt arbejdet tæt,” siger hun og fortsætter:
”Det er væsentligt for mig, at Idan og Vifo bevarer deres absolutte uafhængighed af sektoren, men det er lige så væsentligt, at analyserne er relevante for hele sektoren. Derfor vil jeg have et særligt fokus på, at Vifo kommer ud i alle hjørner af sit dækningsområde, der er den folkeoplysende voksenundervisning med fokus på aftenskoler, daghøjskoler og folkeuniversitetet samt det frivillige børne- og ungdomsarbejde med fokus på spejdere, politiske ungdomsorganisationer og religiøse ungdomsorganisationer.”