Folkelyd Radiobiograf

3. juli 2017

Der blev grinet, grundet og ikke mindst lyttet intenst til Folkelyd Radiobiograf i Folkeoplysningens Telt. DFS inviterede til tre lytteevents:
- det bedste fra landets efterskole-radioproduktioner
- DFUNK´s nye podcast Flugtens Stemmer
- rundt i Europa på en eksperimenterende lydrejse.
Den fælles lytte-oplevelse var en god og rolig start på dagen.

Folkelyd Radiobiograf var en fælles lytteoplevelse og en rolig stund med plads til fordybelse. Deltagerne fik et sæt trådløse høretelefoner på og fandt en god plads - enten i sofaen eller ved et cafébord. 
Her kan du se programmet for Folkelyd Radiobiograf 2017
 
Fredag 9:30-10:00
Unge hjerter – Dynamisk teenage-mixtape
Lyden af ungdomsliv: Hjerte, smerte og strømper i sandalerne. Et legende og levende efterskole-podcastmix med morgendagens radiotalenter. Det er sødt, surt og sjovt og din chance for at være fluen på væggen i teenageværelset.
Produktioner fra: Efterskolen for Scenekunst, Flakkebjerg Efterskole, Nørre Åby Efterskole, Ollerup Efterskole og Skanderup Efterskole. Tak til alle elever og lærere.
 
Lørdag 9:30-10:00
Flugttanker - Premiere på DFUNKs nye podcast om flygtninge
Dansk Flygtningehjælp Ungdom (DFUNK) præsenterer den nye podcast-serie Flugttanker. Lyt til autentiske og personlige førstehåndsfortællinger fra unge flygtninge i Aarhus og omegn og få indsigt i deres hverdag og tanker.
Input fra eksperter supplerer med en dybere politisk og juridisk forståelse af de unge flygtninges udfordringer. Podcasten vil gøre op med en debat, der er præget af misinformation og mistænkeliggørelse af mennesker, som grundet krig og forfølgelse tvinges på flugt.
DFUNK er en forening af unge, der arbejder for at forbedre flygtningenes vilkår i Danmark og internationalt.
Tak til elever og lærere fra Favrskov Sprogskole i Hadsten.
 
Søndag 9:30-10:00
The Sound Exchange - Lydfortællinger fra et Europa i bevægelse
I 2015 samlede EU-projektet The Sound Exchange 35 unge fra syv forskellige lande. Lyd og radio var omdrejningspunktet for kulturudveksling, fælles oplevelser og eksperimenter.
Lyt til fortællinger om at være drevet på flugt fra det abkhasiske Georgien og om, hvordan Valeriya fra Kiev kommer i unåde hos sin bedstemor fordi hun deltager i de pro-europæiske demonstrationer på Maidan. Blandt de mere eksperimenterende produktioner finder vi en tidsmaskinerejse, elektroniske beats baseret på feltoptagelser i en postsovjetisk industriby samt kendingslyde fra den digitale hverdag omsat til en klangfuld komposition.

 

Folkelyd på facebook