Realkompetencevejledere

I 2007 blev der i DFS' regi uddannet et hold realkompetencevejledere. Projektet var et pilotprojekt, og førte bl.a. til, at lignede uddannelsesforløb nu løbende bliver udbudt. Se realkompetenceguider.

Deltagerne i pilotprojektet var erfarne vejledere fra de folkeoplysende skoleformer landet over, produktionsskoler, efterskoler, daghøjskoler, aftenskoler og højskoler. Realkompetencevejlederne har gennem uddannelsesforløbet opnået et grundigt kendskab til realkompetencebegrebet og til Undervisningsministeriets realkompetenceredskaber, se værktøjer. Vejlederne har kvalificeret viden om og erfaring med rollen som sparringspartner og flere arbejder med at igangsætte sparringspartnerkurser, så flere folkeoplysere kan få mulighed for at øve sig i denne rolle.

Sigtet med uddannelsen af realkompetencevejledere og -guider er at få spredt kendskabet til realkompetencebegrebet i den 3. sektor (link til dette opslag) og at give deltagere i  folkeoplysningen en reel og troværdig mulighed for at få dokumenteret de erhvervede realkompetencer med hjælp fra en kvalificeret sparringspartner.

Læs om projektet her.

Her kan du se det materiale, som blev brugt på forløbet.

Links i rødt

Hvis et ord eller en sætning står med rødt, kan du klikke videre:

- enten til en forklaring af dette begreb;

- eller til uddybende materiale på DFS' hjemmeside eller på andre hjemmesider.