Indholdsfortegnelse
Bæredygtig folkeoplysning
DFS sætter i disse år kræfterne ind på at løfte de folkeoplysende skolers og forenings arbejde for bæredygtighed og at skabe en bæredygtig folkeoplysning.
Vi forstår bæredygtighed, som Brundtland-rapporten formulerede det.
Bæredygtighed er ikke kun et miljømæssigt fokus på at bremse klimaforandringer og bevare vores biodiversitet. Det er også et fokus på at sikre mennesket som individ og medborger. Det er i den optik, at folkeoplysning kan bidrage til et mere bæredygtigt samfund.
Bæredygtighed er det, som opfylder de nuværende generationers behov uden at bringe fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov i fare
Folkeoplysningen er i fuld gang med at skabe bæredygtig udvikling
De folkeoplysende foreninger i DFS-kredsen er optaget af bæredygtighed. 25 af medlemsorganisationerne arbejder med temaet. 18 medlemsorganisationer oplyser, at ’en del’ eller ’de fleste’ af deres lokale afdelinger arbejder med det.
Læs mere om de folkeoplysende organisationers arbejde med bæredygtighed
DFS prioriterer seks verdensmål
DFS’ strategi
DFS arbejder i perioden 2020-2022 efter en strategi for bæredygtighed
DFS' aktiviteter
Debatmøder, folkeoplysningsnetværk og samarbejdspartnere er blandt DFS' bæredygtighedsaktiviteter.
Andre artikler om bæredygtighed og verdensmål
-
Kan dannelse ændre verden?
Europæisk netværk inviterer til digital konference, der skal styrke arbejdet med at vække den særlige gejst eller ånd, der skal til for at gøre en forskel.
-
Webinar: Men, jeg er jo kun en dråbe i havet
Hvor kan vi finde vilje til at handle i en tid, hvor klima- og biodiversitetskriserne hærger? Mickey Gjerris lægger op til debat i Morgener med Mening
-
Webinar: Vi står med ryggen mod muren
Vi lever i et globaliseret samfund, og har derfor fjernet os fra konsekvenserne af vores forbrug. Kathrine Richardson lægger op til debat i Morgener med Mening
-
Kan vi vækste os til en bedre fremtid?
Asser Amdisen, historiker og forfatter, debatterer med Martin Ågerup, som er økonom og direktør i Cepos. Onsdag den 31. marts kl. 20 – 21.15.
-
Webinar: Grøn Jobgaranti
Nogle frygter, at klimaomstillingen vil skabe arbejdsløshed. Klima- og omstillingsrådet foreslår en grøn jobgaranti. Det er til debat på dette webinar.
-
Bæredygtig voksenvejledning
Hvordan indarbejder vejledere green guidance og bæredygtighed i vejledningen? På et webinar præsenterer et nordisk netværk for voksevejledning forskellige bud.
-
Webinar: Grøn omstilling og civilsamfundets rolle
Hvilke tiltag skal til for at virkeliggøre klimaloven, og hvilken rolle spiller civilsamfundet? Connie Hedegaard lægger op til debat i Morgener med Mening
-
Gør den grønne omstilling sjov og attraktiv
Befolkningen skal med, og her kan civilsamfundets foreninger skabe de fællesskaber, der gør indsatsen sjov og attraktiv.” Det siger Connie Hedegaard.
-
Vi sætter spørgsmålstegn ved den eksisterende verden
”Designerne trænes i at arbejde kreativt til spørge, hvad nu hvis…. Det er vejen til bæredygtige løsninger,” fortalte Lene Tanggaard på et velbesøgt webseminar.
-
Webinar: Bæredygtighed i hjertet af dansk design
Hvad har bæredygtig design med folkeoplysning at gøre? Lene Tanggaard lægger op til debat i Morgener med Mening
-
24 borgere skal løse trafikproblemerne i Aarhus midtby
Hvordan kan Aarhus nedbringe sit CO2 aftryk og få et bedre klima? Det vil Aarhus Kommune høre borgernes forslag til – med hjælp af folkeoplysende foreninger.
-
19 projekter om verdensmål og nye fællesskaber
DFS har uddelt to millioner kroner til af afprøve nye ideer og nå nye målgrupper i det folkeoplysende arbejde.
-
Giv Danmark en grøn demokratifond med borgerinddragelse
Lav en grøn demokratifond, som understøtter en politisk, økonomisk og vidensmæssig demokratisering af omstillingen, skriver grøn alliance, som DFS er med i.
-
Aflyst: Hvordan når vi verdensmålene?
Om 10 år skal Danmark gerne kunne sætte flueben ved de 17 verdensmål. Hvordan kommer vi fra kendskab til handling? Morgendebat med Steen Hildebrandt.
-
Støtte til nordisk samarbejde - med grønt fokus
Nordisk Ministerråd inviterer nordiske og baltiske institutioner og organisationer, som beskæftiger sig med uddannelse og læring til at søge om tilskud.
-
Bæredygtighed i voksenlæring
Få inspiration til arbejdet med bæredygtig voksenuddannelse og folkeoplysning på denne konference.
-
Podcasts guider til bæredygtige valg
Oplysningsforbundet Fora har udviklet en podcast-serie – særligt henvendt til unge – som skal gøre det nemmere at leve mere bæredygtigt.
-
DFS med i et demokratisk svar på klimakrisen
12 organisationer foreslår Den Grønne Demokratifond på finansloven. Det er en ambitiøs plan, der skal få civilsamfundet med i den bæredygtige omstilling.
-
Aflyst: Morten DD: Om natursyn og biodiversitet
Er der behov for at ændre vores politiske syn på hvad naturen skal kunne? Oplæg af Morten DD Hansen, Danmarks førende formidler i biologi og biodiversitet.
-
Bæredygtige computere
Hvordan gør vi folkeoplysningens organisationer bæredygtige? Computerne er et godt sted at begynde. DFS’ it-supportfirma leverer computere, baseret på genbrug.